Зняти квартиру на добу чудовий варіант для тих, хто приїжджає в інше місто ненадовго. Оренда квартир обійдеться значно дешевше, ніж номер у готелі, при цьому вся житлоплоща знаходиться у користуванні людини. Немає ніяких покоївок, їжу можна приготувати самому, ніхто не зайде «випадково» в Ваш номер. При оренді квартири подобово можна отримати документи, якщо вони необхідні (наприклад, відрядним).

Щоб правильно зняти квартиру в Запоріжжі потрібно знати деякі особливості. Якщо людина підходить до справи ґрунтовно і з огляду на певні правила, зняти квартиру подобово можна швидко і без проблем.

 

Від чого залежить ціна оренди квартир в Запоріжжі

Якщо ви хочете зняти квартиру на добу, кілька годин або днів, першим фактором вибору завжди буде ціна. Вона вказує на багато, в тому числі і на те, наскільки реальна і правдива пропозиція орендаря.

Що впливає на вартість?

  1. Місце розташування. Ціна вище, якщо квартира розташована поруч з центром міста, вокзалом, пам'ятками.
  2. Скільки кімнат і спальних місць.
  3. Наскільки свіжий ремонт в квартирі, чи є техніка, її рівень і якість.
  4. Тривалість проживання. Як правило, багато хто робить знижки, якщо клієнт залишається надовго (3-5 днів і більше).
  5. Сезон. Особливо актуальним цей фактор є в курортних містах, але і в інших має велику вагу. Оренда квартир обійдеться дорожче в святкові і вихідні дні, перед великими заходами. Тому якщо ви плануєте поїздку заздалегідь, про квартирі слід подбати в першу чергу.

Тож якщо вам пропонують супер-люкс на проспекті Соборному за 200 гривень на добу, це очевидно обман. Відштовхуйтесь від середньої вартості на ринку конкретного міста. Максимальна знижка – 20%.

Які потрібні документи, щоб зняти квартиру в Запоріжжі?

Квартири подобово дуже часто здаються за усною домовленістю. Але це не правильно. Якщо ви хочете уберегти себе, завжди укладайте з орендарем договір короткострокової оренди. Також цей папір дозволить встановити індивідуальні умови проживання і захистить вас при необхідності. Якщо орендар не буде дотримуватися договору, ви зможете вимагати повернути гроші або виплатити штраф.

По секрету! Таким договір захищає в першу чергу вас! Для власника квартири у проблемній ситуації від навряд чи допоможе, це важливий аргумент на користь того, що підписати його все ж варто.

Договір, щоб зняти квартиру подобово, обов'язково повинен містити:

  • паспортні дані (ваші і орендодавця);
  • точну адресу і характеристики квартири;
  • час заселення і виїзду;
  • яке є майно, його комплектація;
  • фіксована ціна і спосіб оплати.

Часто оренда квартир Запоріжжя має на увазі внесення застави. Зазвичай він дорівнює вартості проживання за 1 добу. Якщо все в порядку, заставу повинні повернути вам при виселенні.

 

Квартири подобово: що потрібно знати про житло?

Перед тим як зняти квартиру в Запоріжжі, ви повинні чітко уявляти яке житло збираєтеся оплачувати.

  1. З'ясуйте все про район. Транспортна доступність і інфраструктура дуже важливі, бо якщо ви збираєтеся залишатися на кілька днів, вам знадобляться магазини, кафе і т.п. Вся ця інформація є в інтернеті, але набагато простіше спитати у орендодавця.
  2. З'ясуйте яка побутова техніка є в квартирі і її стан. Наявність таких простих речей, як мікрохвильова піч, телевізор і т.п. зроблять ваше перебування набагато приємнішим. До того ж від цього залежить вартість житла. Влітку важлива наявність кондиціонера, а взимку - досить хорошого опалення. Якщо в описі заявлено певний список зручностей, все це повинно бути в наявності. Не платіть за те, чого в квартирі немає.
  3. Перед тим, як зняти квартиру подобово, перевірте у орендодавця документи - він повинен бути власником житла.

Зняти квартиру можна за пару хвилин, однак варто витратити на цей процес більше часу, якщо хочете уникнути неприємних сюрпризів. Справжні власники, як правило, детально описують житло. При заїзді перевірте наскільки характеристики відповідають дійсності, чи вся техніка працює, чи немає проблем з трубами і т.п. Це допоможе уникнути конфліктів і проблем з оплатою при виїзді.

 

Оренда квартир - чи варто вносити передоплату?

Оренда квартир Запоріжжя на кілька діб дуже рідко надається за умови передоплати. Однак, власник може поставити таку умову. Вносити гроші заздалегідь варто тільки якщо ви вже знаєте власника і впевнені в його чесності. В іншому випадку, набагато розумніше буде зняти квартиру подобово без будь-яких попередніх сплат.

Варто відзначити, що зняти квартиру можна і просто так. Наприклад, сервіс Vgosti працює без передоплати і гарантовано надасть житло в обумовлені терміни.

 

Оренда квартир на добу: важливі моменти

Якщо ви збираєтеся зняти квартиру в Запоріжжі щоб провести там ділову зустріч або відсвяткувати День народження і т.п. обов'язково обговоріть це перед заселенням. Деякі власники будуть не проти, інші ж здають квартири подобово тільки за умови тиші і спокою сусідів.

Оренда квартир Запоріжжя найчастіше передбачає точну годину заселення і виселення. Якщо Вам не підходять стандартний час, обговоріть це з власником: чи можливі такі умови і чи потрібно за них доплачувати.

 

Ми розглянули найбільш важливі деталі при добовій оренді квартир. Скористайтеся цією інформацією і знімайте квартиру вигідно і безпечно.