Цены на проживание уточняйте у администратора
Адміністратор Наталія

+38-099-039-06-69

+38-068-059-06-69

  1. Головна
  2. Блог
  3. Музеї Запоріжжя - що подивитися і де краще зняти квартиру подобово

Музеї Запоріжжя - що подивитися і де краще зняти квартиру подобово

Приїжджаючи в Запоріжжя, навіть на кілька днів, хочеться зануритися в його культуру - адже це давній історичний центр України. Багата історія, цікавий шлях розвитку міста та культурні особливості місцевості знайшли відображення в численних музеях і культурних центрах міста. Запоріжжя досить компактне місто і знімаючи квартиру подобово і без посередників в центрі міста ви опинитеся неподалік від основних визначних пам'яток. Давайте віртуально прогуляємося по місту і складемо план - що подивитися і де оселитися.

 

Оренда подобово в районі Запорізького обласного краєзнавчого музею

Запорізький краєзнавчий музей розташований в самому центрі історичної частини міста Запоріжжя - в Олександрівському районі. Спочатку місто Запоріжжя носило ім'я «Олександрівськ» і займало територію від вокзалу Запоріжжя 1 до Дніпровської ГЕС (за сьогоднішньою територією). Найближча зупинка транспорту - площа Свободи або Драмтеатр - тут ви без зусиль зможете знайти квартиру подобово і без посередників. Цей район досить тихий, має добре розвинену інфраструктуру і транспортну розв'язку, звідси комфортно добиратися в будь-яку точку міста як на громадському транспорті, так і на автомобілі або таксі. Чим же цікавий Запорізький краєзнавчий музей?

Заснований в 1921 році відомим археологом Яковом Новицьким спочатку музей представляв собою колекцію його знахідок, зібраних під час етнографічних експедицій, а також документів місцевих архівів. У 1939 році музею присвоєно статус обласного, а в 1977 - передано в управління будівлю Олександрівської земської управи, в якій він розташовується і до сих пір. На сьогоднішній день колекція музею налічує понад 110 тисяч музейних експонатів. Він розділений на зони, кожна з яких відповідає певній історичній добі - від скіфських часів до періоду Другої світової війни.

Якщо ви хочете зняти квартиру подобово в цьому районі, орієнтуйтеся на адресу вулиця Троїцька, 29 - саме тут розташовується музей. Графік роботи - з 9 до 18, крім вихідних (неділя, понеділок).

 

Зняти квартиру біля Історичного і культурного комплексу Запорізька Січ

Цей музей під відкритим небом розташовується на острові Хортиця. Так як зона є заповідною, зняти тут житло подобово проблематично, проте це можливо зробити з видом на цей прекрасний музей.

Сам комплекс - справжнє місце сили кожного українця. Він виконаний з зрубу, всі найдрібніші історичні деталі дотримані і відображені дуже достовірно. Вид, що відкривається з Січі на річку Дніпро - заворожує, особливо в теплу пору року тут можна провести кілька годин, гуляючи і подумки переносячись у часи Богдана Хмельницького та Петра Сагайдачного. Також влітку тут проходять костюмовані аутентичні представи.

Також на острові Хортиця розташовується музей Запорізького козацтва, в якому зібрані артефакти і символи, так чи інакше пов'язані з цим періодом української історії. Експозиція музею починається від періоду пізнього палеоліту до періоду закінчення історії запорізького козацтва. Справжніми перлинами музею є картини «Битва Святослава», «Військова Рада на Січі» та «Нічний штурм міста Запоріжжя в 1943 році».

Квартири подобово без посередників з видом за острів Хортиця і Запорізьку січ порадують вас не тільки зручним розташуванням, а й прекрасним краєвидом.

 

Квартири подобово неподалік від музею ретро-автомобілів «Фаетон»

Запоріжжя вже не перше десятиріччя славиться автомобільним виробництвом. Один з найвідоміших автомобілів Радянського Союзу - «Запорожець» був проведений саме на заводі Авто ВАЗ. Простежити всю історію запорізького автомобілебудування міста (і не тільки) можна в Музеї ретро-автомобілів «Фаетон». На сьогоднішній день це єдиний повноцінний автомобільний музей в Україні.

Найбільш антикварними представниками музею є довоєнний ГАЗ-АА 1935 року і трофейний Opel 1937 року. Також широко представлена ​​автомобільна техніка часів Другої світової війни, серед яких легендарна «Катюша» 1941 року.

Музей досить молодий - він був відкритий в 2008 році, а в 2011 отримав нове приміщення, і зараз розташовується за адресою вулиця Виборзька, будинок 8. Ви без проблем зможете зняти квартиру подобово і без посередників в цьому районі. Ще однією «фішкою» музею є те, що всі експонати досі «на ходу» і кілька разів на рік виїжджають на вулиці міста.

 

Оренда квартири в районі Музею техніки Богуслаєва

Запоріжжя було і залишається важливим промисловим центром України, тут розташовуються найбільші моторобудівні і технічні виробництва. Ви можете орендувати квартиру подобово в районі Музею техніки Богуслаєва і приділити вільний час його відвідуванню - це справжнє джерело знань для любителів авіа- і військової техніки.

Перший поверх музею повністю присвячений історії Запорізького моторобудівного заводу. Перлинами цієї експозиції є колекції поршневих і реактивних авіаційних двигунів. Це справжнiй наочний літопис авіамоторобудування. Другий поверх присвячений мотоциклам 30-80 років ХХ століття. Перед музеєм вишикувалася багата експозиція військової техніки.

Музей розташовується за адресою вулиця Копьонкина, будинок 27, зупинка громадського транспорту «Парк Клиiмова» або «вулиця Копьонкина». Зняти квартиру без посередників в цьому районі можна без проблем з нашою допомогою.

 

Оренда квартир біля Запорізького обласного художнього музею

Якщо ви все-таки більш творча особистість і у вільний час бажаєте присвятити чомусь більш високому, рекомендуємо вам орендувати квартиру поблизу від Запорізького обласного художнього музею. Це один з найбільш «молодих» обласних музеїв в Україні - він був заснований лише в 1971 році. Колектив Музею зібрав по-справжньому унікальну колекцію художніх творів українських (і російських) художників - близько 14 тисяч примірників. Перлинами образотворчого мистецтва колекції музею є твори І. Шишкіна, І. Айвазовського, О. Мурашко, О. Богомазова та інших відомих художників. Скульптура в Музеї представлена ​​іменами І. Кавалерідзе, О. Комова, Е. Прокопенко та інших.

Музей знаходиться в самому центрі міста - неподалік від універмагу «Україна», за адресою вулиця 40 років Радянської України, будинок 76Б. Оренда квартири в цьому районі, неподалік від музею - запорука приємного проведення часу в самому серці Запоріжжя.

 

Збираючись відвідати Запоріжжя, і під час поїздки приділити увагу музеям міста і його культурного життя - прекрасне рішення, яке допоможе вам з користю провести вільний час. Багате культурне життя міста та його історія не залишать байдужим справжніх цінителів.

Читати далі

Коментарі

У відповідь на Коментар ( відмінити )
Адміністратор Наталія: