Цены на проживание уточняйте у администратора
Адміністратор Наталія

+38-099-039-06-69

+38-068-059-06-69

  1. Головна
  2. Блог
  3. 7 правил як правильно зняти квартиру

7 правил як правильно зняти квартиру

Процес вибору квартири для оренди складний, в ньому є багато тонкощів і нюансів. Ті, хто давно орендує житло і часто переїжджає знають на що важливо звертати увагу, що перевіряти і чого робити не можна. Якщо ви вирішили зняти квартиру, рекомендуємо дотримуватися ряду правил, які допоможуть заощадити час і убезпечити себе під час укладання угоди.

 

Оренда квартир: 7 правил пошуку

  1. Перегляньте всі пропозиції. Перш ніж зняти квартиру в Запоріжжі варто ознайомитися з усіма варіантами, які доступні на даний момент. Зробити це просто: заходьте на сайти агенцій нерухомості і оголошень, і використовуйте спеціальні фільтри. З їх допомогою можна швидко відсіяти невідповідні варіанти і скоротити час пошуку. Велика кількість агенцій надає докладні описи, фотографії та навіть відео-огляди, тож ви зможете скласти досить чітке  уявлення про те, що являють собою квартири, що пропонуються подобово або на тривалий період.
  2. Дізнайтеся інформацію, якої бракує, за телефоном. Якщо у вас залишилися питання, задайте їх по телефону, так ви зможете заощадити велику кількість часу. Під час дзвінка можна обговорити порядок оплати комуналки і інші моменти, які не вказують на сайті. Якщо власник не йде на контакт або не може чітко відповісти на питання - це привід засумнівається в його чесності, і з певною часткою ймовірності вказує на те, що це може бути шахрай.
  3. Уважно оглядайте квартиру. Перш ніж зняти квартиру, не соромтеся обійти її, перевірити стан сантехніки, вікон, меблів, попросіть включити всю побутову техніку. Оренда квартир Запоріжжя коштує більше, якщо вони укомплектовані, тож не соромтеся все перевірити. До того ж, якщо щось зламається, вам доведеться за це платити. Краще прописати стан обладнання та меблів в договорі.
  4. Підписуйте договір оренди. Оренда квартир може викликати багато суперечок і проблем з власником, якщо не обговорити і не задокументувати всі заздалегідь. Ознайомтеся з типовими договорами і внесіть свої пункти, якщо це необхідно. Це ваша гарантія, захист і можливість вирішення спорів в судовому порядку, якщо буде потрібно. Багато власників пропонують свій варіант договору - це нормально, але ви повинні дуже уважно все прочитати і внести поправки, якщо щось вас не влаштовує.
  5. Співпрацюйте лише з власником. Зняти квартиру в Запоріжжі можна тільки у офіційного власника житла за згодою всіх, хто в ньому прописаний. Вам повинні надати письмову згоду кожного, хто має права на це житло.
  6. Перевірте квитанції про оплату комуналки. Зняти квартиру подобово можна і без цього пункту, але ось для довгострокової оренди це обов'язково. Як правило, комунальні платежі лягають на плечі орендаря, тому важливо переконатися, що на квартирі немає боргів, які вам доведеться виплачувати.
  7. Поміняйте замки. Зняти квартиру в Запоріжжі і залишити старі замки, це ризик, адже минулі мешканці можуть повернутися і вкрасти ваші речі. Тому домовтеся про зміну замків і віддайте один ключ господареві квартири. Бажано зробити це в запечатаному конверті, щоб він не міг приходити коли вас немає вдома. Зрозуміло, якщо мова йде про подобову квартирі, дані дії недоречні.

 

Оренда квартир Запоріжжя: що не можна робити

Хочете ви зняти квартиру подобово або довгостроково, є речі, які робити не можна:

  1. Зняти квартиру за першим ж оголошенням. Оцініть хоча б кілька пропозицій, щоб не потрапити в невигідне становище.
  2. Не прагніть зняти квартиру якомога дешевше. Як правило, таке житло або зовсім погане або ви маєте справу з шахраями.
  3. Не сплачуйте гроші наперед. Не віддавайте гроші до заселення ні власнику, ні ріелтору. Це можна робити тільки після підписання договору.
  4. Не погоджуйтеся залишати заставу без розписки.

 

Оренда квартир - це дуже великий ринок, на якому ви знайдете безліч пропозицій. Щоб убезпечити себе, дотримуйтеся вищевказаних правил і будьте дуже уважні.

Квартири подобово краще орендувати тільки через агенції, вартість їх незначно вище, але ви убезпечите себе від шахраїв. Довгострокова оренда квартир Запоріжжя також буде безпечніше, якщо ви працюєте через офіційні компанії. Вони стежать за своєю репутацією і прагнуть убезпечити обидві сторони від обману.

Читати далі

Коментарі

У відповідь на Коментар ( відмінити )
Адміністратор Наталія: