Цены на проживание уточняйте у администратора
Адміністратор Наталія

+38-099-039-06-69

+38-068-059-06-69

  1. Головна
  2. Блог
  3. 8 ознак, що квартиру здає шахрай

8 ознак, що квартиру здає шахрай

Оренда квартир дає багато можливостей шахраям швидко збагатитися за рахунок довірливих або не дуже уважних клієнтів. Щоб не стати одним з таких, звертайте увагу як на очевидні, так і на малопомітні ознаки того, що зняти квартиру пропонує шахрай. Які моменти повинні Вас насторожити?

 

  1. Занадто низька ціна

Якщо Ви бачите, що є можливість зняти квартиру в Запоріжжі вдвічі дешевше, поміркуйте чому так. Адже ніхто не захоче втрачати прибуток. Дайте оцінку загальній картині в місті і конкретному районі - вартість не може бути значно нижчою. Це один з найбільш очевидних факторів ризику, на який, проте, регулярно “ведуться” люди. Пам'ятайте святу істину “скупий платить двічі” і уникайте таких пропозицій.

 

  1. Не хоче підписувати договір

Зняти квартиру подобово, на місяць або на рік без офіційного договору - це великий ризик. Пам'ятайте, що цей папір захищає, в першу чергу, Вас. Навіть якщо людина говорить, що просто не хоче платити податки, не погоджуйтеся, швидше за все, у нього немає прав здавати це житло. Якщо у орендодавця немає підготовленого паперу, запропонуйте йому стандартний зразок, який можна легко завантажити в інтернеті. Але, це вже вдруге. Початківець, непідготовлений шахрай проявиться одразу, як тільки Ви розпочнете розмову про офіційні папери. З тими, хто працює давно, складніше, доведеться уважно вичитувати договір і конкретизувати кожен пункт.

 

  1. Хоче передоплату або плату за перегляди

Жоден ріелтор не може вимагати плату за перегляд житла на законних підставах. Швидше за все, Вас просто будуть водити за ніс, беручи гроші на огляди квартир, які не здаються взагалі, або вже здані комусь іншому. Це ж стосується власників, які здають квартиру особисто, а не через посередників. Пам'ятайте, за перегляд квартири платити не потрібно ніколи! Щодо попередньої оплати, частіше її вимагають при здачі квартири подобово за бронювання. Така практика існує, але Ви повинні розуміти, що завжди ризикуєте втратити ці гроші. Платити за бронювання безпечно тільки, якщо ви знімаєте житло через велику перевірену компанію. В інших випадках це ризиковано, тому що для шахрая це найпростіший спосіб отримати від вас гроші і зникнути. Завжди сплачуйте оренду тільки після підписання договору!

 

  1. Не може показати документи

 “Забув”, “покаже потім”, “зараз є тільки ксерокс” і т.д. і т.п. Ви можете почути безліч варіантів відмовок, але це дуже явна ознака шахрайства. Кожен орендодавець, який заробляє на орендi житла точно знає, що повинен надати оригінали документів і наскільки це важливо - він просто не може «забути». Не платіть гроші людині, яка не пред'явила паспорт і документ, що підтверджує право на власність квартири. При чому це завжди повинні бути оригінали. До речі, Ви можете перевірити справжність документів на офіційних сайтах-реєстрах, які доступні кожному громадянинові країни. Не полінуйтеся і перевірте.

 

  1. Занадто поспішає

Оренда квартир Запоріжжя не відбувається швидко. Якщо людина постійно Вас квапить, не дає нормально прочитати договір, ознайомитися з документами, поспішає забрати гроші і піти, не зв'язуйтеся з нею. Швидше за все, це шахрай, який хоче щоб Ви, поспішаючи, пропустили певні пункти в договорі або не перевірили справжність документів. Серйозна угода вимагає часу, і справжній власник не менш Вас зацікавлений в тому, щоб обговорити всі деталі.

Поважайте свій час і свої гроші, вимагайте гідного ставлення, адже ви платите людині, а значить він повинен приділити свою увагу, час і надати всю необхідну інформацію.

  1. Не може описати житло в подробицях

Якщо зняти квартиру пропонує не її власник, він не зможе розповісти про житло, про сусідів, можливо, навіть про район, в якому воно розташоване. Навіть якщо Ви маєте справу з хорошим ріелтором, він повинен впоратися з цим завданням - адже це його робота. Тим більше, відповісти не важко справжньому власнику, адже він був там неодноразово. А ось шахраї не витрачають час на такі дрібниці.

Щоб не витрачати час, постарайтеся якомога більше дізнатися по телефону. Якщо людина не може відповісти або йде від питань, швидше за все, справа нечиста.

 

  1. Оголошення нове і не дуже докладне

Оренда квартир - це ринок з великою конкуренцією, тому якщо житло гарне і власник хоче знайти нормальних мешканців, Він постарається дати повноцінне оголошення з описом, реальними фото і навіть відео. А ось оголошення-одноденки, які з'являються і зникають на різних сайтах кожен день, розміщують люди несумлінні. Якщо Ви витратите пару днів на пошуки, напевно, помітите такі “супер-пропозиції”. У них часто змінюються окремі деталі (фото, адреса, телефони).

 

  1. Немає відгуків на квартири подобово

Для довгострокової оренди цей пункт не такий актуальний, але якщо Ви хочете зняти квартиру в Запоріжжі на кілька днів, перегляньте відгуки попередніх клієнтів. На ресурсах, які працюють давно і чесно, а також сайтах ріелторських агенцій, вони будуть.

 

Надійна оренда квартир Запоріжжя можлива через перевірені агенції і сервіси, які працюють вже тривалий час. Якщо Ви хочете спокійно зняти квартиру подобово або на довгий термін, не пошкодуйте невелику суму, і живіть спокійно, знаючи, що гроші заплачені справжньому власнику і ніхто не порушить ваше право проживати в цьому місці вказаний термін.

Читати далі

Коментарі

У відповідь на Коментар ( відмінити )
Адміністратор Наталія: