Цены на проживание уточняйте у администратора
Адміністратор Наталія

+38-099-039-06-69

+38-068-059-06-69

  1. Головна
  2. Блог
  3. Активно провести час в Запоріжжі влітку - чим зайнятися, куди піти?

Активно провести час в Запоріжжі влітку - чим зайнятися, куди піти?

Літній сезон в Запоріжжі наступає досить рано - вже в травні перші «ластівки» окупують запорізькі пляжі, відкриваються водні активності і літні екстремальні розваги. Давайте подивимося, яким чином можна активно провести час в Запоріжжі влітку? Як додати в свій відпочинок трохи екстриму?

 

Прогулянки на яхтах і катерах по Дніпру

Воістину, головною прикрасою міста Запоріжжя є річка Дніпро. У різних частинах міста він проявляє себе по-різному, проте завжди вражає своєю силою, міццю і красою. У Запоріжжі є кілька пляжів, які розрахований на спокійний неквапливий відпочинок, проте є можливість провести час більш екстремально.

Існує кілька причалів, на яких є можливість орендувати прогулянкову яхту або катер. Ціна буде залежати від кількості учасників, тривалості річкової прогулянки і розміру яхти. Розкид місткості катера досить великий - від двох до 70 осіб. А це означає, що яхти можна орендувати не тільки для особистої прогулянки, але і для проведення корпоративних заходів або інших свят.

Крім того, можна орендувати водний мотоцикл. Це справжній екстрим! Після короткого інструктажу ви навчитеся їм управляти - це не складніше, ніж їзда на велосипеді, а емоцій - ціле море. Кататися на водному мотоциклі можна як одній людині, так і удвох. І все ж рекомендуємо вам брати окремий транспортний засіб на кожну людину - управління доставляє дійсно неймовірний експірієнс.

Якщо ви плануєте зайнятися саме водними активностями, приїжджаючи в Запоріжжя, рекомендуємо вам орієнтуватися на зняття квартир подобово в районі Набережної автомагістралі. Так ви опинитеся в пішої доступності від головних міських пляжів, а вид на річку Дніпро буде надихати вас провести якомога більше часу на воді.

 

Прогулянки на каяках і SUP по річці Дніпро

Продовжуючи тему водних активностей, хочемо звернути вашу увагу на досить модне в останні кілька років заняття - катання на каяках і SUP. Для початку давайте розберемося, що є що.

Каяки (іншими словами «байдарки») - це одномісні, двомісні або тримісні плавальні засоби, які приводяться в рух спеціальними веслами. Їздять в каяках - сидячи, опиняючись корпусом практично на рівні води. За рахунок того, що каяки невеликі і верткі, вони дозволяють «дістатися» в по-справжньому приховані, а значить, чарівні місця.

Не варто боятися байдарок - вони досить широкі і стійкі, що дозволяє кататися на них навіть абсолютно непідготовленим людям, а також брати з собою в поїздку домашніх тварин. А знімки, зроблені з води безумовно підірвуть ваш Інстаграм!

SUP дошки дозволять любителям активного відпочинку підкорити Дніпро стоячи. Вони дуже популярні в Європі, а в останні кілька років підкорюють серця екстремалів і в нашій країні. Виглядають вони як широка дошка (надувна або тверда), яка кріпиться до кісточки по типу серферскої дошки і приводиться в рух спеціальним довгим веслом. Головне в управлінні SUP-дошкою - зловити баланс. Після цього все піде, як по маслу і можна переходити до наступного рівня «екстриму», наприклад, заняття йогою на дошці або катання з тваринами.

Вартість подібного розваги також залежить від тривалості катання і кількості учасників. Збираючись присвятити час цієї активності, приїжджаючи в Запоріжжі, знімати квартиру подобово можна, орієнтуючись на близькості до Дніпра і пунктам прокату.

 

Банджі-джампінг і роуп-джампінг в Запоріжжі

Почуття вільного падіння, за свідченнями багатьох екстремалів - одне з найбільш незабутніх відчуттів, які може відчути людина. Якщо ви ще не готові до такого екстриму, як стрибки з парашутом, але вже замислюєтеся над подібним видом розваг, роуп-джампінг ідеальний варіант для старту.

Вони не вимагають спеціальної фізичної підготовки, тільки короткий інструктаж перед стрибком і спеціальне обладнання. Здійснювати стрибок можна як індивідуально, так в парі. Парні стрибки користуються особливою популярністю у закоханих - адже пережиті разом емоції скріплюють відносини найкраще.

Стрибки здійснюються на мосту Преображенського. Висота моста - 42 метри, що дозволяє відчути кілька секунд вільного падіння. Хоча повірте, вам здасться, що ви проведете там цілу вічність!

Перед стрибком вам необхідно буде ознайомитися зі списком протипоказань - переліком захворювань, які виключають можливість участі в подібного роду активностях.

Плануючи стрибок з моста приїжджаючи в Запоріжжі та орендуючи житло подобово орієнтуйтеся на такі райони, як Вознесенівський або Дніпровський райони - звідти до моста Преображенського дістатися простіше і швидше за все.

 

Політ на повітряній кулі в містах Запоріжжя і Дніпро

Якщо ви впевнені, що ваша стихія - повітря, то повітряна куля - то, що дозволить вам відчути найбільшу єднання з цією стихією. На відміну від роуп-джампінгу або стрибка з парашутом, польоти на повітряній кулі не настільки стремдаткови, а значить дозволяють сповна насолодитися відчуттям польоту. Влітку і восени особливе задоволення - піднятися в повітря разом зі світанком або на заході - такi види надовго залишать слід у вашому серці.

Як і з роуп-джампінгу, існують деякі протипоказання для здійснення польоту на повітряній кулі. Наприклад, не рекомендується здійснювати польоти в період вагітності або дітям молодше 10 років. Як і в інших випадках, перед польотом на повітряній кулі необхідно пройти невеликий інструктаж з техніки безпеки і правила поведінки в повітрі. Буквально кілька хвилин і ви здатні підкоряти стихію!

Вартість подібного роду розваги стартує від 3500 гривень за годину польоту. В середньому політ займає 40-60 хвилин. Однак враховуйте, що подібного роду активності проводяться за межею міста, тому необхідно враховувати також час і витрати на дорогу до місця старту.

Якщо у ваші плани на час перебування в Запоріжжі входить прогулянка на повітряній кулі, місце оренди квартири подобово не має значення - в будь-якому випадку, доведеться виїжджати за межі міста.

Літнє Запоріжжя чудовє! У місті, крім стандартних кафе і ресторанів, дискотек і кінотеатрів є і нестандартні розваги, як ви могли переконатися з цієї статті. Головне пам'ятати - хто шукає, той завжди знайде, а для любителів екстриму і зовсім немає нічого неможливого. Насолоджуйтесь активним відпочинком в Запоріжжі і ласкаво просимо!

Читати далі

Коментарі

У відповідь на Коментар ( відмінити )
Адміністратор Наталія: