Цены на проживание уточняйте у администратора
Адміністратор Наталія

+38-099-039-06-69

+38-068-059-06-69

  1. Головна
  2. Блог
  3. Чим оренда квартири краще за покупку?

Чим оренда квартири краще за покупку?

У нашій країні прийнято вважати, що покупка квартири завжди краще за її оренду. Ця думка сформована століттями і увібрана з молоком матері. Але, останнім часом, все частіше молоді люди вважають за краще зняти квартиру. При чому саме вважають за краще, а не змушені. Чому так відбувається і які переваги має оренда квартир в порівнянні з їх придбанням?

 

Чому зняти квартиру вигідніше?

Оренда квартир дає ряд переваг людині і іноді стає найбільш оптимальним вибором. Розглянемо які переваги дає оренда квартири.

 

Вартість і свобода

Купівля житла - справа дуже дорогаі не по кишені більшості українців. Непомірно високі відсотки за іпотечними кредитами змушують переплачувати за житло в результаті на 100%, а то і на 200% більше початкової вартості житла. У відповідь на цей аргумент багато хто заявляє, що плата за оренду часто буває вище місячних платежів. Можливо, якщо мова йде про дорогі міста-мільйонники, такі як Київ, Харків і т.д. Але зняти квартиру в Запоріжжі цілком реально за невеликі гроші.

Таким чином оренда житла дає час встати на ноги і не залазити в борги з юних років. Особливо це актуально для тих, хто не визначився з планами на майбутнє і допускає можливість переїзду в інше місто.
Навіть якщо ви можете купити квартиру без кредиту, обміркуйте це рішення сто разів. Якщо ви вирішите переїхати, на її продаж, оформлення документів знадобиться маса часу і коштів.

Оренда квартир Запоріжжя дає повну свободу дій: ви не прив'язані до свого дому, і можете в будь-який момент зірватися з місця, переїхати в інше місто або країну, зняти квартиру в іншому районі, якщо так зручніше, або сусіди не дають жити спокійно.

 

Мінімальна відповідальність і ніякої залежності від кредитів

Все, що ви повинні будете робити, прописується в договорі оренди квартири. Більше від Вас не потрібно. І, якщо раптом зіпсується дах, або обірветься трубопровід, Вам не доведеться шукати гроші на швидкий ремонт - це завдання власника житла.

Далеко не всі можуть відразу купити квартиру, а, значить, Ви будете брати кредит. Це величезне зобов'язання і відповідальність, адже Ви не можете втратити роботу або пропустити платіж - наслідки будуть дуже неприємні. До того ж, якщо ви не впораєтеся, житло буде конфісковано банком раз і назавжди, і роки старань можуть піти крахом.  Тому щоб зважитися на іпотеку, потрібно досягти стабільності, а до тих пір, оренда буде кращим вибором.

 

Гнучкі умови оплати і великий вибір житла

Якщо з власником ви можете домовитися про відстрочку в непередбачених ситуаціях, то банки на подібні поступки навряд чи підуть.  Ситуації в житті бувають різні і цей аргумент іноді стає найбільш вагомим. Якщо ви не можете на 100% бути впевнені в тому, що вам будуть платити зарплату вчасно і в повному обсязі, кредит на житло краще не брати.

Можливість вибрати ідеальне місце проживання - одне з найбільш вагомих переваг. Погодьтеся, що при покупці вибір буде обмежений не тільки пропозиціями продавців, але і вартістю житла, що в більшості випадків призводить до придбання квартири в спальних районах або навіть за межею міста, бо там дешевше. Оренда квартир дає набагато більший вибір за всіма параметрами: від району до меблювання. До того ж на ринку є безліч варіантів оренди: від квартир подобово, до довгострокової оренди. Ви можете оцінити якість життя в тому чи іншому місці, а потім оформити договір на необхідний термін.

 

Кому оренда квартир Запоріжжя вигідніше, ніж покупка?

Здається, що немає такої людини, яка б вважав за краще зняти квартиру в Запоріжжі, а не купити її. Але це не так. Оренда квартир Запоріжжя краще для:

  • студентів, які приїхали в місто вчитися і не факт, що залишаться в ньому після закінчення вузу;
  • молодим людям (сучасні тенденції говорять про те, що багато хто вважає можливим переїхати в інше місто для роботи або з інших причин);
  • мандрівникам (багато хто в наш час працює віддалено і полюбляє змінювати місце проживання час від часу);
  • всіх, хто не планує проживати до старості в місті.

 

Підводимо підсумки

Зрозуміло, оренда квартири не дасть постійної прописки і залишає залежність від власника житла, але найчастіше зняти квартиру в Запоріжжі - більш вигідне рішення, яке дає свободу для складання подальших планів. Сучасні тенденції ведуть до того, що люди менше прив'язуються в певного місця проживання і легко змінюють свої плани. Можливість орендувати житла дозволяє робити це швидко і без значних витрат.

Перш ніж купувати квартиру, ретельно прорахуйте все - цілком ймовірно, що оренда квартири обійдеться вам разів у  20-ть дешевше.

Читати далі

Коментарі

У відповідь на Коментар ( відмінити )
Адміністратор Наталія: