Цены на проживание уточняйте у администратора
Адміністратор Наталія

+38-099-039-06-69

+38-068-059-06-69

  1. Головна
  2. Блог
  3. Що потрібно знати при оренді квартири?

Що потрібно знати при оренді квартири?

Оренда квартири справа непроста. Якщо ви хочете знайти хороший варіант, який буде відповідати всім вимогам, доведеться приділити цьому питанню чимало часу і сил, але в подальшому це, без сумнівів, окупиться. Щоб зняти квартиру правильно, потрібно враховувати безліч чинників і захистити свої інтереси. Що ви повинні знати, якщо хочете зняти квартиру в Запоріжжі або будь-якому іншому місті країни?

 

Оренда квартир Запоріжжя: з ріелтором або самостійно

Квартири подобово та на довгий термін можна шукати як самостійно, так і за допомогою професіоналів. Перший варіант складніше і вимагатиме більше сил, але однозначно дешевше. Другий допоможе вирішити питання швидше, але за послуги вам потрібно буде сплатити чималу суму. Якщо ж ви хочете зняти квартиру подобово, допомога агентства буде дуже значущою, адже на такі пошуки у людини зазвичай немає багато часу.

Також враховуйте, що якщо ви вирішили зняти квартиру за допомогою ріелтора, важливо знайти надійного фахівця. Краще звертатися в перевірені агенції з хорошою репутацією, бо на ринку ще залишається багато шахраїв, які намагаються заробити хибним посередництвом. Важливо підписати договір, в якому будуть чітко вказані порядок і умови оплати послуг. Для клієнта кращий варіант - це оплата за фактом заселення і безкоштовна допомога в пошуках нового житла, якщо це не буде відповідати вимогам. Це буде актуальним, якщо про певні умови Вас не поінформували вчасно. Якщо ріелтор не погоджується на такі умови, слід пошукати нового.

 

Оренда квартир: вартість і оплата ЖКГ

Зняти квартиру в Запоріжжі можна за однією й тією ж ціною, але з різними умовами. Тому не поспішайте і оцінюйте кілька пропозицій, перш ніж підписувати договір. Кожен розуміє, що оренда квартир Запоріжжя в центрі обійдеться дорожче, ніж в спальних районах, як і в будь-якому іншому місті. Але, є й інші варіанти, наприклад, “гарне місце розташування + поганий ремонт”, “далеко від центру + комфортабельне житло” і т.п. Визначте що для Вас пріоритетніше.

Трапляються і такі ситуації, коли власнику потрібно здати квартиру терміново і він знижує ціну. Це швидше вдала випадковість, але ймовірність виключати не можна. Тому не відмовляйтеся подивитися квартиру, якщо побачите таку пропозицію - можливо вам посміхнулася удача.

Також важливий момент - оплата комунальних послуг. Порядок може бути різним: це може лягти на ваші плечі, оплата може входити у вартість оренди, власник може оплачувати тільки частину (наприклад, опалення), а все інше платить орендар за лічильниками. Обов'язково переконайтеся в тому, що:

  • на квартирі немає боргів, якщо вони є, то хто і як буде їх оплачувати;
  • хто і за що платить під час вашого проживання і пропишіть це в договорі.

Зберігайте всі чеки, якщо платите ви. Якщо ви передаєте гроші власнику і платить він - кожен раз беріть розписку.

 

Зняти квартиру в Запоріжжі: стан ремонту та майна

Знімаючи квартири подобово ви берете на себе зобов'язання зберегти в нормальному стані побутову техніку та меблі, які знаходяться в будинку. Це ж стосується і довгострокової оренди. Перш ніж зняти квартиру уважно її огляньте і оцініть стан стелі, ремонту, труб, сантехніки, побутової техніки, меблів. Все це обов'язково потрібно прописати в договорі.

Якщо вам не потрібні якісь предмети, обговоріть з власником порядок їх вивезення. Якщо немає чогось необхідного, наприклад, холодильника і господар обіцяє його привезти, пропишіть це в договорі. Устаткування житла істотно впливає на його вартість, тому це питання дуже важливе. Також пропишіть порядок ремонту, якщо він буде потрібен не з Вашої вини (наприклад, якщо затопили сусіди, прорвало труби і т.п.)

 

Оренда квартир: документи і договір

Зняти квартиру подобово або на довгий термін можна як з договором, так і без нього. Другий варіант ставить Вас у дуже вразливе становище - Ви не зможете нічого довести якщо стануться проблеми. Тому, незалежно від того, орендуєте ви квартири подобово або на рік, варто підписувати договір.

Оренда квартир Запоріжжя можлива тільки за згодою власника і всіх, хто прописаний в будинку. Тому не полінуйтеся перевірити документи, і вимагайте наявність всіх необхідних паперів:

  • правовстановлюючі документи на квартиру;
  • паспорт і ІК власника;
  • довідка про всіх прописаних в квартирі;
  • письмову згоду всіх цих осіб на оренду.

Що може бути, якщо ви цього не зробите? Скажімо, ви вирішили зняти квартиру подобово або на місяць. Ви віддали гроші і заселилися, а через кілька днів з'являється людина, яка прописана в квартирі, і по праву виганяє вас, бо вона не давала на це згоди.

 

Оренда квартир: відвідування власника і сусіди

Оренда квартир Запоріжжя може стати нестерпною через настирливого орендаря. Такі ситуації не рідкість, коли людина житло здала, але продовжує відчувати себе господарем, часто приходить не попереджаючи або взагалі коли вас немає вдома. Тому, перш ніж зняти квартиру в Запоріжжі, пропишіть в договорі пункт про частоту і час відвідувань, це допоможе зробити своє життя спокійніше.

Якщо ви вирішили зняти квартиру подобово, галасливі сусіди не будуть великою проблемою, але при довгостроковій оренді вони доставлять істотний дискомфорт. Намагайтеся призначити час перегляду житла на період коли ще не темно, але люди вже прийшли з роботи. Також ви можете поговорити з іншими сусідами та з'ясувати цей момент.

Серйозне ставлення і деякий час дозволять зняти квартиру на вигідних умовах і жити так, як Вам би хотілося. Враховуйте всі фактори і не поспішайте підписувати договір до узгодження всіх деталей.

Читати далі

Коментарі

У відповідь на Коментар ( відмінити )
Адміністратор Наталія: