Цены на проживание уточняйте у администратора
Адміністратор Наталія

+38-099-039-06-69

+38-068-059-06-69

  1. Головна
  2. Блог
  3. Дорого чи дешево - ціноутворення оренди квартир по Україні

Дорого чи дешево - ціноутворення оренди квартир по Україні

В Україні оренда квартир користується значно більшим попитом, аніж продаж, бо далеко не кожна родина може дозволити собі таке придбання або, навіть, іпотеку. При цьому ціна, за якою ви можете зняти квартиру, в різних областях може значно відрізнятися. На формування вартості впливають різні фактори: місце розташування, ремонт, інфраструктура та ін. (про них окремо далі). Якщо ви хочете зняти квартиру в Запоріжжі або Харкові, важливо розуміти наскільки висока ціна, яку просить господар і чи варто погоджуватися на таку пропозицію.

Окремий тип оренди - квартири подобово. Їх вартість також відрізняється залежно від регіону, але в ціноутворенні цього сегмента об'єктів нерухомості є свої нюанси.

Щоб розуміти у яку ціну може обійтися оренда квартир Запоріжжя, Одеса, Львів та в інших містах, опишемо загальну картину, розглянемо які чинники впливають на формування ціни і де можна дешево зняти квартиру подобово. Зрозуміло, ціни періодично змінюються, але якщо ви зрозумієте принцип і основні чинники ціноутворення, орієнтуватися буде набагато простіше і вам не доведеться переплачувати просто так.

 

Оренда квартир в Україні: в яких містах дешевше

Зняти квартиру найдорожче в столиці - по Києву середня вартість оренди квартири за місяць становить від 12 до 50 тисяч гривень. Також до переліку найдорожчих міст входять Одеса, Львів і Харків.

Найдешевше оренда квартир коштує в Маріуполі, Чернігові та Сумах (від 2 тисяч гривень). Зняти квартиру в Запоріжжі можна за 3 - 3,5 тисячі гривень.

Зрозуміло, це середні цифри, цілком можливо у Вас вийде знайти варіант дешевше, але, тим не менш, враховувати їх варто.

Що стосується оренди квартири подобово, в цьому сегменті ціни приблизно рівні у всіх великих і середніх за величиною містах України. Наприклад, подобова оренда квартир Запоріжжя буде коштувати стільки ж, скільки і у Львові: від 300 до 900 грн за добу. Бажаючи зняти квартиру подобово, більшість зупиняється на варіанті в діапазоні 400 - 500 грн / доба. Таке житло зазвичай розташоване в центрі або поруч з ним, в місці з хорошою транспортною розв'язкою і гідним ремонтом. Є і більш доступні за ціною економ-варіанти, які зазвичай вибирають невибагливі люди або ж ті, кому важливо по максимуму знизити витрати.

 

Фактори, що впливають на ціну за оренду квартир

Вартість оренди квартир Запоріжжя або іншому місті залежить від ряду факторів. До загальних відносять такі:

  • місце розташування (всі хочуть зняти квартиру в центрі або недалеко від нього. У спальних районах житло завжди коштує значно дешевше. Якщо ж мова йде про оренду квартири подобово, практично всі вони знаходяться поблизу від історичного центру);
  • транспортна доступність (зняти квартиру в Запоріжжі буде тим дорожче, чим ближче від зупинок транспорту вона розташована. У таких містах як Київ, Харків та ін. головне значення має близькість до метро);
  • наявність об'єктів інфраструктури (аптеки, школи, дитячі садки, магазини і т.п. дуже важливі, якщо ви шукаєте житло на тривалий термін, якщо ж ви хочете зняти квартиру подобово, цей фактор не має великого значення);
  • ремонт (чим краще стан квартири, тим більше за неї попросять. Косметичний ремонт і чистота дадуть перевагу на ринку нерухомості, а ось повноцінний капремонт підвищить вартість оренди в рази);
  • наявність і стан побутової техніки та комунікацій (чим краще облаштоване житло, тим дорожче воно буде коштувати);
  • поверх (навіть якщо клієнт хоче зняти квартиру подобово, далеко не кожен погодитися на варіант на першому поверсі);
  • парковка (це важливий фактор, який може стати вирішальним при виборі де зняти квартиру. Наявність парковки дозволяє підвищити вартість оренди, а якщо вона підземна, це обійдеться мешканцеві в значну суму).

Також є ряд факторів, які можуть бути важливі для одних людей і абсолютно не матимуть значення для інших. Наприклад, якщо зняти квартиру в Запоріжжі хоче молода сім'я з дітьми, вони будуть шукати варіант з хорошим дитячим майданчиком і неподалік від поліклініки і садка. Для інших має значення наявність консьєржа, стан під'їзду, сусіди. Оренда квартири подобово буде нижче, якщо вона розташована на шумній вулиці, а ось якщо вікна виходять на тихий двір, це дозволить збільшити оплату. Певна категорія людей готова значно переплачувати за гарний вид з вікна, близькість до річки, лісу чи парку. У всіх свої переваги і тут ,як кажуть, за задоволення треба платити.

Ринок оренди квартир Запоріжжя і по Україні в цілому постійно змінюється. На вартість впливають також підняття комунальних платежів, скачки курсу долара і інші фактори. Якщо мова йде про довгострокову оренду, комуналка не включається у вартість, тому ціна рости не буде, а ось для постачань оренди це зіграє велику роль. У курортних і туристичних містах вартість квартир подобово значно підвищується на свята і в найбільш гарячий сезон, коли збільшується кількість туристів. В інших навпаки, вартість значно падає влітку і в вихідні дні, коли студенти і відрядні роз'їжджаються додому.

Підбираючи собі житло, враховуйте всі фактори, це дозволить швидше і точніше визначитися з найбільш оптимальним варіантом.

Читати далі

Коментарі

У відповідь на Коментар ( відмінити )
Адміністратор Наталія: