Цены на проживание уточняйте у администратора
Адміністратор Наталія

+38-099-039-06-69

+38-068-059-06-69

  1. Головна
  2. Блог
  3. Як уникнути обману при оренді квартири?

Як уникнути обману при оренді квартири?

Оренда квартир завжди була досить ризикованою справою. Величезна кількість шахраїв намагаються заробити легкі гроші в цьому секторі, і, як це не прикро, у них це виходить. Як же зняти квартиру без ризику і обману?

Зняти квартиру в Запоріжжі можна кількома способами: через ріелтерські агенції, за оголошеннями в інтернеті або в ЗМІ. Найменш ризикованим буде перший варіант, але Ви повинні бути впевнені в тому, що фірма законна і працює чесно. Підтвердити це можуть: наявність документів, офісу, рекомендації. Однак, багато хто воліє зняти квартиру від господарів, так як це коштує набагато дешевше. Цей варіант також непоганий, але ви повинні бути обережні і, перш ніж сплачувати гроші, переконатися в тому, що житло належить саме цій людині: вона повинна надати документи, свій паспорт, дозвіл на оренду від інших власників квартири, якщо вони є.

Але, в будь-якому випадку, ризик завжди є. Якщо хочете уникнути проблем, зверніть увагу на найбільш очевидні ознаки того, що зняти квартиру подобово пропонує шахрай.

 

Квартири подобово - види шахрайства на ринку нерухомості

Якщо ви хочете зняти квартиру в Запоріжжі, переконайтеся в тому, що ви не укладаєте угоду з недобросовісними особами. Найбільш очевидні ознаки того, що квартири подобово пропонує шахрай, розглянемо далі.

 

Фейкові квартири подобово: низька ціна і нереальні фото

Оренда квартир, як і будь-яка інша послуга має свій ціновий діапазон. Якщо вартість вказана занадто низька для пропонованих умов, це вірна ознака того, що пропозиція нереальна. Ціна за оренду складається виходячи з місця розташування, ремонту, зручностей та інших факторів. Передивіться аналогічні пропозиції, не хватаючись відразу за те, що здається найбільш вигідним. Також вартість підвищується перед святами і в вихідні дні, напередодні заходів і т.п. Тому уважніше поставтеся до вибору квартири, яка коштує підозріло дешево.

Бажаючи зняти квартиру в Запоріжжі, багато хто стикається з тим, що фотографії не відповідають реальності. Якщо на фото квартира дуже приваблива, але за неї вказана низька ціна, це привід задуматися. Також є варіант, коли мешканців приводять на місце, а умови зовсім не ті. В цьому випадку вам можуть запропонувати або зняти квартиру, яка є, або поїхати на іншу квартиру, яка буде коштувати дорожче. Співпрацювати з такими людьми не варто.

Хороший й найбільш достовірний доказ – відеоогляд. На відміну від фото, ретушувати його набагато складніше. Тому завжди варто віддавати перевагу орендодавцям, які пропонують оцінити квартиру не тільки по фото, але й по відео.

 

Оренда квартир в Запоріжжі неможлива без описів і документів

Стандартний «безликий» опис - один з явних ознак брехні. Оренда квартир завжди передбачає високу конкуренцію, тому справжні господарі і солідні ріелторські агенції витрачають чимало часу на складання докладних чітких описів. Якщо інформація надто загальна, або містить тільки контактний телефон, не варто довіряти таким оголошенням.

Якщо власник не видає документів, що підтверджує оренду, не варто знімати у нього житло. Особливо важливо це для тих, хто вирушає у відрядження. Але перевірити варто в будь-якому випадку - якщо господар не видає документів, значить не має на це права, а це привід відмовитися від подібної пропозиції. Інакше ви можете опинитися на вулиці у будь-який момент, як тільки з’явиться справжній володар житла.

 

Оренда квартир: інші види шахрайства

  • «Зникаючі оголошення». Це варіант, коли шахрай розміщує оголошення, за запитом «зняти квартиру подобово», бере передоплату і зникає. Тому завжди відстежуйте, коли була опублікована інформація і наскільки докладною вона є. Хорошою ознакою є наявність відгуків. Чим їх більше, тим краще. Навіть якщо відгук негативний, він є доказом того, що пропозиція реальна.
  • Передоплата. Внесення передоплати завжди має певний ризик, особливо, якщо ви хочете зняти квартиру подобово у цієї людини вперше. Зараз це практикується вкрай рідко, тому будьте обережними і не віддавайте гроші просто так.
  • Власник відмовляє в попередньому перегляді або вимагає за це грошей. І той, і інший варіант - привід шукати де зняти квартиру далі.

Оренда квартир Запоріжжя - це великий ринок, на якому є і чесні продавці, і шахраї. Тому будьте пильні і не дозволяйте себе обдурити.

 

Надійна оренда квартир в Запоріжжі

Зняти квартиру в Запоріжжі без ризиків і обману найпростіше через ріелтерські агенції та інтернет сервіси, як, наприклад, Vgosti. Чому? Подібні компанії досить великі, щоб дорожити своєю репутацією і надавати тільки якісні послуги.

Винаймаючи квартири подобово, перевіряйте:

  • скільки часу працює агентство, чи є у нього сайт, відгуки клієнтів, запитайте у своїх знайомих, чи мали вони справу з цією компанією;
  • чи є у фірми свій офіс (незважаючи на сучасні тенденції, це залишається однією з вірних ознак надійності і реальності компанії);
  • дозвільні документи на цей вид діяльності.

Зняти квартиру в Запоріжжі можна швидко і легко, головне, знайти чесного орендаря. Будьте обережні і звертайтеся тільки до перевірених агенцій.

Читати далі

Коментарі

У відповідь на Коментар ( відмінити )
Адміністратор Наталія: