Цены на проживание уточняйте у администратора
Адміністратор Наталія

+38-099-039-06-69

+38-068-059-06-69

  1. Головна
  2. Блог
  3. Як зняти подобово квартиру, щоб не обманули

Як зняти подобово квартиру, щоб не обманули

Зняти квартиру на кілька діб досить просто на перший погляд: пропозицій багато, можна знайти варіант подешевше, та й які проблеми можуть виникнути за пару днів? Але короткострокова оренда квартир також може бути небезпечною, як і довгострокова. І якщо втрата грошей може і не бути катастрофічною, то зіпсованого часу і нервів точно буде шкода кожному. Як зняти квартиру в Запоріжжі подобово, щоб не впасти жертвою обману?

Розглянемо найпоширеніші схеми шахрайства в цій сфері і на що звернути увагу, щоб вас не змогли обдурити?

 

Три схеми шахрайства при оренді квартири подобово

Короткострокова оренда квартир Запоріжжя, як і в будь-якому іншому місті, може бути запропонована шахраями, які намагаються заробити за ваш рахунок. Є три найбільш популярні схеми, які все ще є актуальними в наш час:

  1. Умови договору некоректні і розпливчасті. У нашій країні люди все ніяк не звикнуть уважно читати папери, які вони підписують. Коли ж людина збирається зняти квартиру подобово, вона вкрай рідко вчитується в договір, відразу його підписуючи і думаючи, що вона себе убезпечила. А потім виявляється, що будинку або квартири за вказаною адресою немає, вона не здається в оренду, або там вже хтось живе. Також договір може бути не про оренду, а про надання інформаційних послуг без будь-яких гарантій. Незважаючи на популярність цієї схеми досі сотні людей «попадаються» і втрачають свої гроші.
  2. Умови змінюються щодня. Наприклад, ви вирішили не підписувати договір з милою бабусею, яка "просто не може нікого обдурити", а вона на наступний день селить до вас ще клієнтів, або перекриває гарячу воду, або ніхто не проводить обіцяне  прибирання і т.п. Такі ситуації досить поширені, тому все ж слід підписувати детальний договір, який згодом допоможе відстояти ваші права.
  3. Квартиру здає не власник. Це може бути стороння людина, або ж орендар, який зняв житло на довгий термін, або власник, який не поставив до відома інших господарів квартири. У будь-якому випадку, Вам може загрожувати виселення. В цьому разі повернути гроші ви не зможете і доведеться терміново шукати інше житло. Тому, перш ніж зняти квартиру, перевірте документи і переконайтеся, що перед вами господар, а також зв'яжіться з іншими власниками (якщо вони є) і дізнайтеся чи дають вони свою згоду.

 

Як уникнути обману при оренді квартири подобово

  1. Шукайте житло в перевірених джерелах. Короткострокову оренду квартир пропонують приватні особи за оголошеннями на інформаційних дошках, вокзалах, аеропортах, в інтернеті на сайтах безкоштовних оголошень, спеціалізованих порталах, а також ріелторські агентства. Найбільш оптимальним варіантом буде пошук житла на великих профільних платформах (наприклад, зняти квартиру в Запоріжжі можна на сайті Vgosti, Doba і ін.) Або через агенції. Чому? Вони стежать за своєю репутацією і фільтрують оголошення. Тут ризик потрапити на шахраїв набагато менше.
  2. Обирайте оголошення з докладними описами, фотографіями, відео і відгуками. Такі картки квартир вказують на серйозний підхід  власника до справи і дадуть більш правдиве уявлення про житло. Відгуки вкажуть на те, що варіант реальний і хтось там уже жив до вас.
  3. Не вносьте передоплату, якщо не впевнені у власникові і ще не були на квартирі. Фото може вводити в оману, як і людина, яка обіцяє комфорт за малі гроші. Є варіанти короткострокової оренди квартир Запоріжжя без передоплати (наприклад, на сайті Vgosti), тож не варто платити за те, чого ви ще не бачили своїми очима.
  4. Читайте і підписуйте договір. Зняти квартиру подобово без договору - це довіритися сторонній людині без будь-яких гарантій. Хочете безпеки, не полінуйтеся і знайдіть варіант офіційної оренди.
  5. Вносьте заставу, яка зазначена в договорі. Зазвичай при пропозиції зняти квартиру вноситься застава, що дорівнює вартості однієї доби, і яка повертається при виселенні. Не залишайте в якості застави свої документи! Варіанти, коли господиня бере під заставу паспорт незаконні і ви повинні дуже чітко це розуміти. Максимум - дайте копію або дозвольте переписати дані.
  6. Ціна повинна бути реальною. Оренда квартир не може коштувати значно дешевше, ніж середня вартість на ринку. Наприклад, зняти квартиру в Запоріжжі класу “люкс” можна від 500 грн. Так, можливі вигідні пропозиції і знижки, але справжній власник не знижуватиме вартість більш ніж на 20%.
  7. При оренді квартири подобово, будьте уважні. Якщо вам пропонують одні умови, а на справі виявляються інші, якщо вас не зустріли вчасно, якщо у людини немає документів на квартиру, не варто витрачати свій час і гроші - підшукайте інший варіант.

Шахрайство на ринку короткострокової оренди зустрічається дуже часто. Будьте обачні, дотримуйтеся зазначених правил і тоді шанси, що вас обдурять зменшаться в рази.

Надійна і доступна оренда квартир Запоріжжя пропонується на сайті vgosti.zp.ua. Це реальні пропозиції від власника, які влаштують вас за всіма пунктами. Прекрасні умови, докладні описи, доступна вартість - все це робить оренду квартири на сайті Vgosti кращим варіантом для проживання в Запоріжжі. До того ж, все оформляється офіційно - ви отримаєте договір, а також, при необхідності, документи про проживання і квитанції.

Читати далі

Коментарі

У відповідь на Коментар ( відмінити )
Адміністратор Наталія: