Цены на проживание уточняйте у администратора
Адміністратор Наталія

+38-099-039-06-69

+38-068-059-06-69

  1. Головна
  2. Блог
  3. Найкращі місця для риболовлі у Запоріжжі

Найкращі місця для риболовлі у Запоріжжі

Рибалка – одне із найпопулярніших хобі українців. Це чудова нагода відпочити, насолодитися водою, свіжим повітрям і навіть відчути себе справжнім мисливцем і здобути свій трофей. Хтось любить їздити на рибалку на самоті, інші віддають перевагу компанії.

У деяких містах у рибалок дуже обмежений вибір місць для риболовлі, тому якщо ви опинилися в Запоріжжі на деякий час, вирішили зняти квартиру подобово, то відправитися на рибалку у вільний день сам бог велів – адже в цьому місті та його околицях безліч чудових місць для риболовлі і без улову ви точно додому не повернетеся.

Відразу варто зазначити, що рибалити поблизу мостів та греблі заборонено. Також місцеві не рекомендують робити це в межах міста, але в передмісті у вас буде дуже багатий вибір місць для риболовлі. Де ж у Запоріжжі на вас чекає найкращий улов?

 

Топ 3 найрибніших місць у Запоріжжі

Звичайно ж, рибалити краще за містом, але якщо часу недостатньо або ви не хочете їхати далеко від будинку, в межах Запоріжжя також є кілька непоганих місць для риболовлі:

  • Острів ім. Леніна на верхньому б'єфі Дніпра. Щоб дістатися сюди, потрібно буде орендувати човен чи яхту, але ви залишитеся задоволені. Тут дуже красиво, а також багато риби. На цьому острові ловлять карася, тарань та підлящика.
  • Урочище Вирва. Знаходиться неподалік гранітного кар'єру. Приїхати сюди можна машиною або човном з острова Хортиця. Тут ловлять карася, підлящика та тарань.
  • Село Розумівка. Їхати сюди найзручніше машиною. Ви знайдете гарний ставок, в якому можна спіймати карася, ляща і навіть сома.

Якщо ваші плани включають рибалку, варто зняти квартиру подобово в районі проспекту Металургів – ви заощадите велику кількість часу на дорогу.

 

Найкращі місця для риболовлі в Запорізькій області

Майже в кожному селі Запорізької області є свій ставок або річка, в якому можна зловити велику рибу, але в цьому списку можна виділити найпопулярніші місця у городян. Ви можете вибрати як приватну платну ставку, так і звичайну, доступну для всіх.

Найближче до Запоріжжя розташовані ставки:

  • «Юльєвський» – у селі Юльївка Оріхівською трасою. Тут ви зможете зловити товстолоба, коропа, сома чи білого амура.
  • «Форелевий» – у дачному селищі «Ключі» по Оріхівській трасі. Тут розводять форель, а тому шанси упіймати її дуже великі.
  • «Староріччя» – у селі Григорівка. Тут можна вловити коропа, товстолоба, амура і навіть щуку.
  • Дніпро у селі Нижня Хортиця – це платна риболовля на Дніпрі, яка ідеально підходить для відпочинку всією родиною. Тут можна зловити окуня, судака, краснопірку, а також раків.

Щоб витратити якнайменше часу на дорогу, варто зняти квартиру в Олександрівському районі ближче до автовокзалу.

З іншого боку від Запоріжжя, у Вільнянському районі вам також може сподобатися рибалка на ставках:

  • «Олеївські ставки» – у селі Миролюбівка. Ви зможете зловити щуку, амура, судака чи сома.
  • «Ставки» - у селі Якимівка. Водойма повна густера, підлящика, окуня, судака, коропа, тарані, білого амура та щуки. Це приватна платна ставка.
  • «Козачий» – у селі Козаче. Найчастіше тут ловлять товстолоба, але може повезти і на сома, судака, щуку чи карася.

Щоб найшвидше дістатися сюди, варто зняти квартиру подобово в Шевченківському районі чи в Олександрівському у районі Малого ринку, ринку Анголенка тощо.

 

Морська рибалка у Запорізькій області

Не варто забувати, що у Запорізькій області є вихід до моря. Незважаючи на невеликі розміри та глибину Азовського моря, в ньому водиться понад 70 видів риби: осетр, пеленгас, білуга, севрюга, камбала, бичок, судак та багато інших. Найкраще риба ловитися тут навесні та восени, але і влітку ви отримаєте величезне задоволення від морської риболовлі.

Найчастіше, щоб порибалити люди приїжджають на узбережжя в районі:

  • міста Приморськ (тут працює кілька десятків баз відпочинку, а деякі навіть дають човни та снасті напрокат);
  • смт Кирилівка;
  • острова Бірючий;
  • Бердянської коси тощо.

Дорога від Запоріжжя займе близько 3 години в один бік, тому краще заздалегідь подбати про житло. Благо, це все курортні міста і ви зможете зняти квартиру подобово без проблем у будь-яку пору року.

Запорізький край – справжній рай для рибалок. Нестачі у водоймах різних розмірів та риби тут немає. Отже, якщо ви приїхали у відрядження і любите рибалку, не варто відмовляти собі в задоволенні. 

Деякі рибалки спеціально приїжджають у Запорізьку область, щоб порибалити. У цьому випадку ви завжди можете зняти квартиру подобово на гості. Тут ви зможете виспатися в теплі, прийняти гарячий душ і насолодитися комфортом перед єднанням із природою.

Читати далі

Коментарі

У відповідь на Коментар ( відмінити )
Адміністратор Наталія: