Цены на проживание уточняйте у администратора
Адміністратор Наталія

+38-099-039-06-69

+38-068-059-06-69

  1. Головна
  2. Блог
  3. Потрібно знати - як відбувається оренда квартири?

Потрібно знати - як відбувається оренда квартири?

Якщо ви вперше вирішили зняти квартиру і не знаєте як це повинно відбуватися, не варто хвилюватися. У цьому матеріалі ми розглянемо всі етапи, які включає оренда квартир, на що варто звернути увагу і що потрібно мати з собою.

 

Зняти квартиру в Запоріжжі - пошуки

Якщо ви шукаєте квартири подобово в незнайомому місті, заходьте на сайти великих авторитетних агенцій, або перевірені майданчики (наприклад, Doba), які вже довели свою чесність. Якщо вас цікавить оренда квартир Запоріжжя - сервіс Vgosti буде найкращим варіантом. Чому варто шукати житло там? Це найбільш вірний спосіб уберегти себе від шахраїв і не витрачати час на перевірку оголошень. До того ж подібні сервіси надають повну інформацію про житло з фото і навіть відео-оглядами. Ви зможете швидко вирішити підходить вам цей варіант зняти квартиру подобово чи ні.

Якщо ви хочете зняти квартиру на довгий термін, варто також скористатися послугами ріелтора (перевіреного!) І знайомих. “Сарафанне радіо” в цьому випадку дає непогані результати.

Але, повернемося до пошуків в інтернеті. Хороші розкручені сайти пропонують квартири подобово у великій кількості. У більшості випадків там є спеціальні фільтри, за допомогою яких ви можете швидко звузити перелік. Найбільш важливі критерії:

  • вартість;
  • кількість кімнат;
  • кількість спальних місць;
  • місцерозташування.

 

Оренда квартир - бронювання

Щоб зняти квартиру в Запоріжжі або іншому місті подобово, житло потрібно забронювати заздалегідь. Не ризикуйте і зробіть це, інакше велика ймовірність залишитися на вулиці в позаурочний час. Більшість сервісів і приватних осіб просять плату за бронювання. Це нормальна практика, хоча, якщо ви не хочете вносити за це гроші, знайдіть орендаря, який зможе запропонувати цю послугу безкоштовно (наприклад, сервіс Vgosti). При бронюванні вказується дата і час заселення і виселення.

 

Зняти квартиру подобово - заселення і договір оренди

Ви обрали квартиру і приїхали на місце. Вас повинен зустріти власник або адміністратор. Вони покажуть як працює побутова техніка, де знаходиться постільна білизна і т.д. і т.п. Перевірте все особисто! Якщо раптом виявиться, що електрочайник або бойлер не працюють, ви не будете платити за ремонт, та й вартість оренди в цьому випадку повинна бути нижчою.

Перед оплатою обов'язково підпишіть договір! Ви повинні надати посвідчення особи, а орендар - паспорт і документи, що підтверджують, що він є власником квартири. Також договір може підписати людина, у якої є нотаріально завірена довіреність на здійснення цих дій. Ніхто інший здавати житло не має право!

У договорі на оренду квартир Запоріжжя обов'язково повинні бути вказані:

  • дані обох сторін;
  • адреса квартири;
  • її стан, а також перелік і стан майна, яке здається разом з житлом;
  • сума і порядок оплати;
  • з якою метою буде використовуватися квартира і т.д.

 

Якщо ви збираєтеся зняти квартиру на довгий термін, список пунктів буде набагато довше, але для оренди квартири подобово цього достатньо. Договір про довгострокову оренду квартири включає такі пункти як список і порядок оплати комунальних послуг, можливість і умови розірвання договору, можливість і умови ремонту, порядок відвідувань власника житла і навіть заміну замків. Якщо ж ви збираєтеся провести в квартирі кілька днів, такі деталі несуттєві.

 

Оренда квартир Запоріжжя - виселення

Після закінчення терміну проживання, ви повинні виїхати в обумовлений час. У разі, якщо ви хочете затриматися, обговоріть цю можливість з орендарем заздалегідь. Не забудьте зібрати всі свої речі.

При виселенні ви віддаєте власнику ключі, він перевіряє чи в нормальному стані майно, і якщо все добре, на цьому угода закінчується. Якщо Вам все сподобалося в житлі і господареві, рекомендуємо зберегти його дані на майбутнє.

 

Зняти квартиру подобово в наш час дуже просто. Головне, звертатися до перевірених орендодавців і мати при собі документи.

Читати далі

Коментарі

У відповідь на Коментар ( відмінити )
Адміністратор Наталія: