Цены на проживание уточняйте у администратора
Адміністратор Наталія

+38-099-039-06-69

+38-068-059-06-69

  1. Головна
  2. Блог
  3. Чому вимагають передоплату при оренді квартири?

Чому вимагають передоплату при оренді квартири?

Зняти квартиру в Запоріжжі на добу або кілька годин можна з передоплатою або без неї. Багато власників вимагають внесення застави, інші готові надати житло і без попередніх грошових внесків. Які переваги і недоліки має внесення передоплати за оренду квартир Запоріжжя? Чи варто ризикувати і чи завжди передоплата є запорукою того, що житло буде точно чекати вас в зазначену дату?

 

Навіщо за оренду квартир вимагають передоплати?

Відповідь на це питання очевидна - передоплата за оренду квартири Запоріжжя - це гарантія для власника і компенсація в разі, якщо мешканець відмовиться від оренди. Адже не тільки квартиронаймач ризикує в цій ситуації. Досить часто у людини змінюються плани і не завжди вона вважає за потрібне повідомити про це орендодавця. В такому випадку другий втрачає свій заробіток, що, погодьтеся, дуже неприємно. Кожен прагне максимально заповнити графік заїздів-виїздів, щоб квартира не простоювала. В цьому випадку внесення навіть невеликий грошової суми, вберігає власника житла від простою і хоча б частково компенсує збитки.

Якщо рішення зняти квартиру було оговорено на словах, ніхто не гарантує, що людина, приїхавши в місто, не зіткнеться з бабусею або ріелтором на вокзалі, який запропонує зняти квартиру в Запоріжжі за меншу суму. Людина погоджується, а орендар залишається з порожньою квартирою і втрачає дохід. Тому більшість господарів і агенцій пропонують зняти квартиру подобово з передоплатою. Деякі навіть готові повернути частину застави в разі скасування бронювання квартири подобово. Умови можуть бути різними і встановлюються кожним власником житла на свій розсуд.

 

Переваги передоплати за оренду квартир

Варіант зняти квартиру подобово з передоплатою має свої переваги. “Які?” запитаєте Ви. І правда досить страшно платити за те, чого ви ще не отримали. Але певні переваги все ж є:

  1. Це гарантія того, що в зазначений час квартира подобово буде чекати Вас. Причому саме та, яку ви бронювали.
  2. Це гарантія того, що Ви зможете пред'явити претензії орендодавцю в разі обману. Але краще платити банківським переказом - так Ви завжди зможете знайти дані людини.
  3. Орендодавець зможе заздалегідь підготуватися до Вашого заселення, зустріти при необхідності, підготувати потрібну кількість постільної білизни, рушників, туалетного приладдя і т.п.

Більшість агенцій сьогодні пропонує зняти квартиру на кілька годин або діб тільки за умови передоплати, але є і такі, які готові запропонувати бронювання безкоштовно. Це означає, що вони (як і ви) діють на свій страх і ризик, довіряючи клієнтові.

 

Зняти квартиру з передоплатою - недоліки

Оренда квартир подобово - це ринок, на якому працює безліч шахраїв. Саме передоплата є основним їх заробітком, тому більшість громадян вважає за краще шукати варіанти оренди квартири подобово без передоплати.

Багато хто стикався з такою неприємною ситуацією, коли пропозиція зняти квартиру в Запоріжжі була дуже привабливою, але в результаті "господар" брав передоплату і просто зникав. Так, при бажанні його можна знайти, але, як правило, сума недостатньо велика, для того, щоб людина була готова витрачати свій час на це, або щоб поліція прийняла заяву.

Якщо ви маєте справу не з авторитетною компанією, а з приватними особами, навіть внесення передоплати не може гарантувати відповідності житла заявленим характеристикам і заселення в потрібний час, оскільки усна домовленість завжди досить умовна. Тому краще співпрацювати з тими, хто дорожить своєю репутацією і кому просто не вигідно обманювати своїх клієнтів.

Якщо це великий солідний ресурс, то мешканці часто залишають відгуки, за якими майбутні клієнти орієнтуються і приймають рішення. Такі компанії не ризикують своєю репутацією і тому завжди тримають слово. В цьому випадку передоплату можна вносити без побоювання.

 

Краще зняти квартиру подобово з передоплатою або без неї?

Дати однозначну відповідь на це питання складно. Якщо ви звертаєтеся в авторитетну агенцію з хорошою репутацією, то можна сміливо вносити передоплату - так ви гарантовано отримаєте житло, яке хочете в зазначену дату. Це ж стосується приватних орендодавців, у яких ви вже жили, і в порядності яких не сумніваєтеся. Але ось незнайомим власникам квартир краще не довіряти і пошукати пропозиції оренди квартир Запоріжжя без передоплати. Можливо, ви витратите більше часу, але гроші залишаться при Вас.

Читати далі

Коментарі

У відповідь на Коментар ( відмінити )
Адміністратор Наталія: