Цены на проживание уточняйте у администратора
Адміністратор Наталія

+38-099-039-06-69

+38-068-059-06-69

  1. Головна
  2. Блог
  3. П'ять головних визначних пам'яток Запоріжжя

П'ять головних визначних пам'яток Запоріжжя

Збираючись відвідати Запоріжжя, перше питання, на яке слід собі відповісти – де краще зняти квартиру? Звичайно, все залежить від мети поїздки, але, в будь–якому випадку, приїжджаючи в нове місто, хочеться жити ближче до центру і його основних визначних пам'яток. На чому ж зупинити свій вибір? Ціни на оренду квартир подобово різняться в залежності від району, однак завжди можна знайти оптимальний для себе варіант.

Слід пам'ятати, що Запоріжжя розташоване на двох берегах Дніпра – і це також може впливати на вартість добової оренди. Недорогі квартири подобово можна зняти як на Правому, так і на Лівому березі. Якщо ви все ж бажаєте подивитися визначні пам'ятки Запоріжжя, давайте розглянемо топ–5 з них. Відштовхуючись від цього, ви можете підібрати собі відповідне житло.

 

Де недорого зняти квартиру подобово неподалік від Запорізької Січі

Перше, що спадає на думку при згадці назви міста – це, звичайно, запорізькі козаки і Запорізька Січ. На сьогоднішній день – це візитна картка міста, її зображення найчастіше зустрічається на листівках і рекламних буклетах.

Розташовується Запорізька Січ на острові Хортиця. Він є заповідною зоною, тож житло там знайти не так просто. Однак з островом налагоджена хороша комунікація – дістатися туди можна і на громадському транспорті, і на таксі, і, звичайно, на автомобілі. Але до самої Січі в будь-якому випадку доведеться ще пройтися пішки. Не лякайтеся – це не буде марафонським забігом, а навколишня красу з лишком компенсує втому від пішої прогулянки. Особливо чарівно гуляти по Хортиці восени або навесні – фарби і запахи буквально зводять з розуму і можна на особистому прикладі переконатися, чому козаки так не хотіли залишати Січ.

Зняти квартиру недорого в районі острова Хортиця і Запорізької Січі можна в таких районах, як Бородинський, Хортицький або Дніпровський. Ключовим моментом в даному випадку є близькість житла до мосту Преображенського – це найпростіший спосіб дістатися на острів. Але набагато більше варіантів квартир подобово ви зможете знайти з видом на острів Хортиця – наприклад, в районі Набережної, неподалік від Жданівського або Вознесенівського пляжів.

 

Зняти квартиру подобово на бульварі Шевченка

Улюблене місце для прогулянок у жителів Запоріжжя – це, звичайно, бульвар Шевченка. Крім того, що він дуже красивий, ще й розташований в самому центрі міста – а значить, знайти квартиру для оренди подобово не складе труднощів. Починається він «Годинником закоханих» – традиційне місце зустрічі не тільки для побачень, а й для друзів. Від «Годинника закоханих», розташованого на проспекті Соборному, в сторону Набережної автомагістралі пролягає бульвар з безліччю крамничок і культурних об'єктів. Вечорами ця частина міста красиво ілюмінується і створює справжню романтичну атмосферу. Тут же, на початку Бульвару, знаходиться досить багато кафе і ресторанів, що також говорить на користь подобової оренди в цій частині міста.

Вибираючи житло в цьому районі, ви опинитеся в самому серці Запоріжжя. Палац культури Дніпропецсталь, який розташовується тут – головне місце для проведення масштабних культурних заходів, різноманітних концертів, виставок і вистав. Парк трудової Слави – приємне місце для прогулянок. Доходячи до Набережної, бульвар Шевченка приведе вас до безлічі розважальних закладів, серед яких «Веселий Роджер», «Rebroff Ribs House», «Santa Fe» та багато інших.

Оренда квартири подобово в районі бульвару Шевченка – це прекрасний спосіб познайомитися з містом з усіх боків і відчути його ритм. Звідси легко і просто дістатися в будь-яку точку міста, тут прекрасно розвинена інфраструктура і просто приємно знаходитися.

 

Добова оренда в районі каскаду фонтанів «Радуга»

Якщо ж ви, навпаки, хочете опинитися в «зеленій зоні», не покидаючи мегаполіс, зверніть увагу на квартири подобово в районі каскаду фонтанів «Радуга». Знімаючи житло тут – значить жити в оточенні дерев і зелені.

Каскад фонтанів «Радуга» – одне з улюблених місць для проведення сімейного дозвілля жителів Запоріжжя. Численні дитячі майданчики, затишний ставок в оточенні дерев, і, звичайно, сам каскад так і ваблять провести тут весь вихідний. Тут влаштовуються різноманітні ярмарки та фуд–корти, проводяться відкриті танцювальні вечірки і багато іншого. Каскад починається оглядовим майданчиком, звідки вниз ведуть дві широкі сходи, між якими розташувалися і самі фонтани. Внизу розташовується парк з безліччю квіткових композицій, затишних стежинок і невеликих фонтанчиків. Тут же встановлено пам'ятник Святославу Хороброму – одному з найбільших князів Київської Русі.

Вознесенівський район, в якому розташовується ця пам'ятка, раніше був селом Вознесеновка, яке потім стало частиною Запоріжжя. Транспортна коммуникація розвинена добре, що дозволяє швидко дістатися в будь–яку точку міста і в цей же час жити в тихому і спокійному районі.

 

Квартири без посередників біля Дніпровської гідроелектростанції

Єдиний об'єкт, який може зрівнятися із Запорізькою Січчю по частоті зображень на туристичних листівках – це ДніпроГЕС. Це найбільша монументальна споруда не тільки в Запоріжжі, а й у всій Україні – безперечно, варто побачити її своїми очима, особливо в світлі вечірніх вогнів.

Гребля, як називають це місце мешканці міста, з'єднує Правий і Лівий Берег Запоріжжя. Існує кілька точок, з яких відривається кращий вигляд на Дніпрогес і один з них – з острова Хортиця. Недорогі квартири подобово в районі ГЕС – це так зване «соцмістечко» і Дніпровський район.

Саме на базі Дніпровської ГЕС в Запоріжжі були створені промислові комплекси, а сама станція забезпечує електрикою не тільки місто, але і весь Донецько–Криворізький промисловий район. За часів Другої світової війни за вказівкою вищого партійного керівництва частина греблі була підірвана з метою затримки просування фашистських військ. Після війни відновленням об'єкта займався архітектор Г. Орлов, який поставив собі за мету не тільки реконструювати її технічні можливості, а й збагатити її архітектурний «образ». Саме так Дніпровська ГЕС виглядає по сей день. Зняти квартиру в Запоріжжі в районі греблі – означає доторкнутися до історії міста, до найбільш монументального і масштабного його проекту.

 

Недороге житло подобово біля Славутич Арени

Головна спортивна арена міста Запоріжжя розташувалася недалеко від проспекту Металургів. Стадіон був побудований в 30–х роках ХХ століття і повністю реконструйований в 2006 році.

Якщо метою вашого візиту в Запоріжжя є відвідування спортивного заходу – оренда квартири неподалік від Славутич Арени стане оптимальним варіантом. Тут можна знайти недороге житло без посередників, а дістатися до центру міста можна як на транспорті, так і пішки – до головного проспекту Запоріжжя лише кілька хвилин.

Приємним бонусом стане те, що стадіон розташовується недалеко від іншої головної визначної пам'ятки міста – Дніпровської гідроелектростанції. Як і всюди, цей район має прекрасну інфраструктуру – магазини, кафе, торговельні центри і все інше, що необхідно для комфортного перебування в місті.

Славутич Арена використовується не тільки для спортивних, а й культурних заходів. Також тут проводяться тренування спортсменів різних спортклубів.

Квартири недорого без посередників в Запоріжжі не так складно знайти, як може здатися на перший погляд. Різні райони, різні цілі відвідування і бюджети – якщо ви знаєте, що ви шукайте, то обов'язково знайдете. А ми вам із задоволенням допоможемо з цим. До зустрічі в Запоріжжі!

Читати далі

Коментарі

У відповідь на Коментар ( відмінити )
Адміністратор Наталія: