Цены на проживание уточняйте у администратора
Адміністратор Наталія

+38-099-039-06-69

+38-068-059-06-69

  1. Головна
  2. Блог
  3. Туристичні маршрути Запорізької області - куди відправитися на вихідні?

Туристичні маршрути Запорізької області - куди відправитися на вихідні?

Запорізький край дуже цікавий і різноманітний. Практично в кожному районі є цікаві місця, в кожному містечку – своя захоплююча історія, яку можна дізнатися і відчути тільки якщо приїдете особисто.

Відправившись в подорож по Запорізькій області, ви можете побувати в дуже сильних енергетичних місцях, побачити незвичайні історичні пам'ятники, отримати нові відчуття і зрозуміти як мало ми знаємо про свою країну, але вона прекрасна і дивовижна.

Однією з переваг Запоріжжя є його місце розташування – можна зняти квартиру подобово і кожен день їздити в різні куточки області – так ви витратите менше часу і зможете комфортно відпочити перед наступною пригодою.

Куди ж може відправитися турист у Запорізькій області?

 

Запоріжжя – острів Хортиця

Так чи інакше, будь-яка подорож по Запоріжжю починається з найбільшого річкового острова. Треба сказати, ви про це не пошкодуєте, адже тут є місця, про які не знають навіть городяни. По-справжньому зрозуміти велич цього місця можна тільки пройшовши по ньому пішки. Тут можна провести кілька днів і навряд чи вам захочеться швидко йти.

Найбільш популярна у туристів північна частина Хортиці: тут прокладені автомобільні дороги, працюють кафе. Тут же розташований музей, історико-культурний комплекс «Запорізька Січ», Тарасова стежка. Приваблива ця частина острова своїми густими лісами, скелями, на яких можна зайнятися скелелазінням. Також варто забратися на Курган Єдності, оновлений в 2021 році – це найвищий оглядовий майданчик з чудовими краєвидами.

Центральна частина острова не настільки багатолюдна. Тут збереглися справжній степ з його неймовірними рослинами, птахами і мальовничими краєвидами. У цій частині Хортиці можна відвідати кілька дуже гарних незвичайних балок, наприклад, Черняхівку і Оленячий ріг, а також помилуватися незвичайними висячими болотами.

Як тільки ви насолодитеся всіма принадами цивілізованого туризму, варто відправитися на віддалені пішохідні стежки в південній частині острова. На відміну від північної, ця сторона Хортиці заповідна. Більшу частину тут займають луки і плавневі ліси, озера, протоки і затоки. Тут живе найбільша частина тварин і птахів острова. У самому серці цієї частини острова розташований меморіально-туристичний комплекс Протолче. Тут можна ознайомитися з унікальними будівлями X - XIV століть. Крокуючи далі ви потрапите в Хортицькі плавні – це справжній храм природи.

Щоб не витрачати час на дорогу варто зняти квартиру в Запоріжжі в районі пр. Металургів – так ви зможете дістатися до Хортиці буквально за півгодини на автобусі або навіть пішки, насолодившись чудовими видами з моста Преображенського.

 

Василівка – Замок Попова і найбільший домашній зоопарк

Місто Василівка розташоване всього в годині їзди від Запоріжжя і тут ви знайдете безліч цікавих місць. Найвідоміша місцева визначна пам'ятка – Замок Попова. Він був побудований в XIX столітті і прекрасно зберігся до нашого часу. Ви відвідаєте садибу поміщика періоду освоєння Дикого поля, а також інші дуже гарні споруди тієї епохи.

Крім замку, ви зможете відвідати музей з етнографічним залом, експозицією Другої світової війни. Також тут виставляють свої роботи місцеві художники.

Однак, незважаючи на популярність замку, багато хто приїжджає до Василівки щоб помилуватися на шикарних хижаків в зоопарку, який відкрив місцевий житель Олександр Пилишенко. Спочатку тут жила тільки пара левів, але тепер ви зможете побачити зблизька тигрів, рисей, ведмедів і безліч інших тварин.

Якщо ви збираєтеся подорожувати по Запорізької області найпрактичнішим вибором буде оренда квартири подобово біля автовокзалу або в Олександрівському районі.

 

Село Салтичія – парк мегалітів на горі Оба-Таш

Це єдиний парк мегалітів в Україні і другий у світі, тому побувати тут точно варто. Парк розташований на базі туркомплексу «Великий Став» в селі Салтичія Чернігівського району.

Це місце дуже незвичайне. На 70-ти гектарах степу відтворена скіфська стоянка, стародавні кургани і святилища. Ви побачите дольмени, менгіри, піраміди, лабіринт, реконструйовані культові споруди древніх людей, предмети їх побуту і багато іншого.

Під час екскурсії ви можете не тільки побачити своїми очима світ предків, а й взяти участь у старовинних обрядах. До того ж це одне з найзнаменитіших енергетичних місць регіону – місце Сили.

Щоб дістатися до парку мегаліти швидше, краще за все зняти квартиру в Запоріжжі в Олександрівському чи Комунарському районі.

 

Мелітопольський район – Кам'яні могили і цілющі джерела

Комплекс «Кам'яні могили» не тільки унікальне за своєю природою місце, але і відоме далеко за межами України. Тому якщо ви опинилися в Запоріжжі, варто зняти квартиру на пару днів і відправитися в це дивовижне місце.

Кам'яні могили – це великі піщанкові пагорби, на яких збереглися петрогліфи різної епохи від палеоліту до середньовіччя. Це місце пронизане легендами і таємницями – ви не пошкодуєте якщо візьмете екскурсію і дізнаєтеся докладніше про це дивовижне місце.

Кам'яні могили також є найпотужнішим енергетичним центром, побувавши в якому ви відчуєте себе набагато сильнішими.

Неподалік в селі Терпіння знаходяться не менш цікаві цілющі джерела. Тут є три основних джерела: Миколи Чудотворця, Богородиці та св. Пантелеймона. Вони б'ють прямо з-під землі. Вода насичена іонами срібла, тому довго зберігає свої цілющі властивості. Поруч є ще 12 джерел з дуже свіжої холодної і смачною водою.

В Терпінні також є великий довгий природний тунель, в якому ховалися партизани і другий найдавніший дуб країни – йому виповнилося 450 років.

 

Григорівка – Панське озеро

Ще одне легендарне місце в Запорізькій області, оповите легендами і таємницями. Озеро штучне, але ніяких свідчень про те як саме воно з'явилося немає. Береги викладені каменем і зовні воно схоже на басейн.

Вважається, що вода в панському озері цілюща, сюди приїжджають з усієї країни щоб зміцнити тіло і дух. Правда потрібна  сміливість, щоб скупатися в ньому – озеро насичують 25 підземних джерел, і температура води ніколи не піднімається вище за + 13С.

Дістатися до Григорівки з центру Запоріжжя ви зможете всього за півгодини.

Це лише мала частина туристичних маршрутів, за якими ви можете відправитися із Запоріжжя. Добова оренда чудовий варіант – після поїздки ви зможете відпочити і на наступний день відправитися в іншу подорож з новими силами.

Читати далі

Коментарі

У відповідь на Коментар ( відмінити )
Адміністратор Наталія: