Цены на проживание уточняйте у администратора
Адміністратор Наталія

+38-099-039-06-69

+38-068-059-06-69

  1. Головна
  2. Блог
  3. Заробіток або обман - чи можна зняти квартиру і здавати її подобово?

Заробіток або обман - чи можна зняти квартиру і здавати її подобово?

У пошуках заробітку, багато людей звертають увагу на такий варіант, як “перездача” квартири подобово. Що це означає? Людина шукає, де можна вигідно зняти квартиру на довгий термін, а потім пропонує зняти квартиру подобово третім особам. Наскільки це вигідно і законно розглянемо далі.

 

Повторна оренда квартир Запоріжжя: вигідно чи ні?

Оренда квартир подобово, безумовно, дає більше прибутку, ніж довгострокова, але є в цьому питанні і певні умови. По-перше, важливо, щоб потік клієнтів був постійним і не було простою. По-друге, якщо ви пропонуєте зняти квартиру, за яку самі сплачуєте оренду, її вартість подобово повинна бути значно вищою. По-третє, враховуйте, що обслуговування і утримання квартири подобово обійдеться недешево. Вам доведеться оплачувати:

  • комунальні платежі;
  • послуги прибиральниці (якщо ви не збираєтеся щодня займатися прибиранням самостійно);
  • рекламу (необхідна, щоб підтримувати потік клієнтів);
  • податки (якщо ви не хочете проблем з контролюючими органами).

Виходячи з вищесказаного, радимо уважно прорахувати скільки буде коштувати у вас зняти квартиру в Запоріжжі і чи принесе такий спосіб реальний прибуток, бо турбот він точно додасть.

 

Повторна оренда квартир - чи законно це?

Пропонуючи зняти квартиру в Запоріжжі, яка знаходиться у вас в оренді, ви повинні бути впевнені в тому, що власники житла не проти. Ця умова обов'язково повинна бути прописана в договорі оренди. Існує таке поняття як «суборенда», яке створено спеціально для визначення даної ситуації. Якщо ж цей пункт не зазначений, власники не в курсі чи проти - такі дії незаконні і при бажанні господарі можуть не тільки виселити Вас, але і подати в суд.

Якщо ви вирішили зробити це «по-тихому», думаючи, що власник буде не в курсі, ви помиляєтеся.

І тут важлива ремарка для тих, хто вже здає свою нерухомість в оренду - обов'язково вказуйте в договорі з орендарем, згодні ви на суборенду чи ні.

Також важливо враховувати, що оренду квартири подобово вкрай складно приховати - в будь-якому під'їзді є уважні сусіди, які обов'язково розкажуть все не тільки власникам житла, але і поліції.

Тож, пропонуючи зняти квартиру подобово, не ризикуйте і дійте законно. Це допоможе уникнути серйозних проблем. Насправді, деякі власники не проти суборенди, так що якщо ви обрали для себе такий варіант заробітку, приділіть час пошуків такої людини і дійте!

 

Що потрібно для вигідної оренди квартири подобово?

Щоб короткострокова оренда квартир Запоріжжя приносила прибуток, Вам доведеться постаратися і привести житло в належний стан. Якщо при довгостроковій оренді часто не потрібна наявність меблів або техніки (бо у більшості сімей все це є), то зняти квартиру на день або два люди хочуть з усім необхідним.

Щоб подобова оренда квартир приносила прибуток, ви повинні:

  1. Зробити косметичний ремонт, щоб в квартирі все було чистим і акуратним. Він може бути недорогим, але житло повинно виглядати привабливо, інакше ніхто не погодитися платити за нього досить багато, щоб ви отримали прибуток.
  2. Залишити тільки найнеобхідніше: приберіть зайві меблі, особисті речі тощо. У приміщенні повинні бути тільки функціональні предмети, які потрібні для комфортного проведення часу.
  3. Постійно підтримувати чистоту і порядок. Це дуже важлива умова. Якщо ви не можете або не хочете займатися цим самостійно, найміть прибиральницю.
  4. Надати меблі і техніку. Навіть якщо ви встановлюєте клас “економ”, в квартирі повинні бути ліжко, кухонні меблі, шафа, стіл і стільці, холодильник, нормальна ванна або душ. Також багато мешканців бажають, щоб була пральна машина, кондиціонер, телевізор.
  5. Доступ до Інтернету. У наш час вже ніхто не захоче зняти квартиру в Запоріжжі без Wi-Fi.

Також популярністю користується оренда квартир Запоріжжя з предметами першої необхідності: милом, рушниками, посудом і т.п.

Добова оренда квартир спочатку вимагає закупівлі кількох комплектів постільної білизни і миючих засобів. В цілому витрати виходять чималими.

Зняти квартиру і здати її в суборенду Ви можете тільки при наявності договору оренди, який підтверджує таке право. Якщо мешканці досвідчені і піклуються про свою безпеку, вони обов'язково запитають документи перш ніж зняти квартиру подобово, тому підготуйте всі папери заздалегідь.

 

Що в підсумку?

Здача орендованої квартири подобово - справа дуже трудомістка, але може бути прибутковою, якщо вкласти в цю справу достатньо сил. Крім того, у вас обов'язково має бути дозвіл від власника квартири.

Читати далі

Коментарі

У відповідь на Коментар ( відмінити )
Адміністратор Наталія: